Skip to main content
  • Balance Yoga

Balance Yoga

De praktijk Balance Yoga werd in 2001 in Gasselternijveen opgericht door Catherine Vandepitte. Eerst in het dorpshuis en uiteindelijk in ons huis waar een fijne plek werd gecreëerd om les te geven.

Balance Yoga

 

De naam Balance Yoga geeft de richting waar Catherine naar toe wil: evenwicht. Om evenwicht te kunnen ervaren moet er ook verbinding zijn. Yoga betekent verbinding en Balance betekent het in evenwicht brengen van verschillende tegenstellingen zoals: zon (Ha) of mannelijke energie en maan (Tha) of vrouwelijke energie, actie en rust, introversie en extraversie, kracht en lenigheid…

In 2009 ontstond onze Zen Sangha en al snel daarna ook de weekendretraites met zenleraar Cuong Lu. De naam Balance Yoga begon een beetje begrensd aan te voelen. Toen we in 2020 dan ook nog verhuisden naar Exloo en ideeën ontstonden voor nog meer activiteiten, vonden we het tijd voor een nieuwe naam. De centrale ruimte van de boerderij lijkt op een binnenplaats en zo ontstond de naam De Binnenplaats. Deze naam geeft heel veel ruimte voor verdere ontwikkeling.

De yogalessen worden nog altijd door Catherine gegeven en zijn nog steeds onmiskenbaar "Balance Yoga".