• Over ons

Over ons

Catherine Vandepitte

Catherine (1957) komt uit Frankrijk. Ze heeft in verschillende landen gewerkt als verpleegkundige. Op haar 20ste kwam ze in aanraking met yoga. In 1995 studeerde ze af bij de Stichting Yoga en Vedanta in Amsterdam en sindsdien geeft ze les. In 2006 studeerde ze af in Yogic Studies I (Satyananda Yoga).

Catherine verdiept zich in de therapeutische aspecten van yoga, ademhalingsoefeningen, diepe ontspanning en meditatie volgens de Satyananda Yoga en Boeddhistische traditie.

Hubert van Ham

Hubert (1966) ontdekte al jong zijn interesse in de klimsport en de spiritualiteit. Zo besloot hij in 1990 om een ambachtelijk outdoorbedrijf te starten om op die wijze zijn jonge gezin te onderhouden.

Het zou tot 2006 duren voordat de spiritualiteit opnieuw zijn aandacht trok. Dat was na een bergsportongeval, waarbij hij ineens kon zien hoe mooi het leven is, en hoe mooi zijn eigen leven op dat moment al was. Zo kwam 3 jaar later de Boeddhadharma op zijn pad en wist hij dat dit zou blijven.

Na dit 11 jaar met zijn bedrijf gecombineerd te hebben, verkocht hij zijn bedrijf in 2020, om meer tijd te hebben voor de Dharma en voor de mensen om hem heen.

Catherine en Hubert

Catherine en Hubert ontmoeten elkaar in 1988 in de Chileense Andes tijdens het klimmen. Eind 1990 wordt hun eerste dochter geboren en snel daarna vinden ze onderdak in Rotterdam. Hun tweede dochter wordt geboren in 1992. Inmiddels zijn ze grootouders van twee prachtige kleinzoons.

Na in 2009 samen hun eerste retraite te hebben gevolgd, bij de Vietnamese zenleraar Thich Nhat Hanh, richten ze een Sangha (een boeddhistische meditatiegroep) op, die vanaf dat moment wekelijks samenkomt.

In 2011 start Cuong Lu met het geven van retraites in Nederland en vanaf dat moment bezoeken Catherine en Hubert ieder jaar zo’n vijftien van deze retraites, waarvan de helft als gastvrouw en -heer in hun eigen centrum Balance Yoga. In 2020 ronden Catherine en Hubert de driejarige opleiding Boeddhistische Psychologie af, bij Mind Only, het instituut van Cuong Lu.

Na een verhuizing naar Exloo ontstaat begin 2022 De Binnenplaats, waar de meditatie en yoga centraal staan, en er mogelijkheid is om in gesprek te gaan over levensvraagstukken. Van tijd tot tijd worden er themadagen georganiseerd om dieper in te kunnen gaan op levensthema's die ons allemaal bezighouden.