Skip to main content
Over ons

Over ons

Catherine en Hubert ontmoeten elkaar in 1988 in de Chileense Andes tijdens het klimmen. Eind 1990 wordt hun eerste dochter geboren en snel daarna vinden ze onderdak in Rotterdam. Hun tweede dochter wordt geboren in 1992. Inmiddels zijn ze grootouders van twee prachtige kleinzoons.

Na in 2009 samen hun eerste retraite te hebben gevolgd, bij de Vietnamese zenleraar Thich Nhat Hanh, richten ze een een boeddhistische meditatiegroep op, die vanaf dat moment wekelijks samenkomt.

In 2011 start Cuong Lu met het geven van retraites in Nederland en vanaf dat moment bezoeken Catherine en Hubert ieder jaar zo’n vijftien van deze retraites, waarvan de helft als gastvrouw en -heer in hun eigen centrum Balance Yoga. In 2020 ronden Catherine en Hubert de driejarige opleiding Boeddhistische Psychologie af, bij Mind Only, het instituut van Cuong Lu.

Sinds 2022 biedt Cuong Lu zijn studenten een unieke mogelijkheid. Hij richt de zen-orde No Word Zen op, om “onzichtbare kloosterlingen” op te leiden en de diepe wijsheid die hij van zijn leraar Thich Nhat Hanh heeft ontvangen te kunnen doorgeven. Catherine en Hubert worden in juli 2022 na een 16-daagse training toegelaten als leerling en gaan daarmee een formele leerling-leraar relatie aan met hun leraar Cuong Lu. Hun diepste wens is om dit op hun beurt ook weer door te kunnen geven.

Na een verhuizing naar Exloo ontstaat begin 2022 De Binnenplaats, waar de meditatie en yoga centraal staan.

Persoonlijke pagina Catherine

Persoonlijke pagina Hubert