Skip to main content
  • Mediteren bij De Binnenplaats

Mediteren bij De Binnenplaats

We bieden op de maandagavond de mogelijkheid om samen te mediteren. De kracht van een groep mensen is veel groter dan we denken. Daarom is het een stuk makkelijker om met meerdere mensen een tijdje in stilte te blijven zitten dan alleen.

Wat is mediteren? Het is nietsdoen! We missen vaak momenten van rust in onze drukke bestaan. Het is net als troebel water. Je kan er niet doorheen kijken maar als je het een tijdje laat rusten wordt het helder. De modder gaat op de bodem liggen. Onze geest heeft rust nodig om weer helder te kunnen worden en de dingen beter te kunnen zien. We lijden aan ideeën over onszelf en de wereld. We willen altijd sterk, vrolijk en gezond zijn maar diep vanbinnen weten we dat dat beeld niet klopt.

Na een half uur in stilte te zijn, kan je beter in jezelf kijken en begrijpen wat aan de hand is. Soms komen vragen naar boven, of ervaringen, of gevoelens. Op de maandagavond is er ruimte om jezelf te zijn en je te uiten. En dat is heel gezond. Als je behoefte hebt om je hart te openen en te luchten wordt er in stilte naar jou geluisterd. Je krijgt alle ruimte. Niemand onderbreekt je.

Meditatie helpt je om je echte zelf te ontdekken, om vrijer te worden. We leren niet om gelukkiger te worden maar om te ontdekken dat we in essentie al gelukkig zijn.

Voel je welkom om met ons te komen zitten en te ervaren!

Wanneer

Iedere maandagavond van 19:30 tot 21:15 uur, zowel fysiek als online. Er kan wel eens een keer uitvallen. Als je de keer ervoor niet bent geweest is het verstandig om van tevoren even te checken.

Waar

Fysiek: De Binnenplaats, Zuiderhoofdstraat 25, 7875 BW Exloo
Online: Google Meet

Kosten

€ 85,00 per halfjaar